de beste van de makelaars in friesland? Vastgoed Trynwalden
  VBO
Verkoop Aankoop Taxeren BeheerVVE Advies ....... kwaliteit voor een nette prijs

 

 

 

 

 

Certificeringstraject voor makelaars door RvA geaccrediteerd

 

22-2-2005

De Raad voor Accreditatie heeft op 22 februari 2005 het certificeringstraject voor makelaars van de Stichting Certificering VBO Makelaars (SCVM) geaccrediteerd. Daarmee heeft deze beheerder van het register voor gecertificeerde makelaars als eerste in Nederland de hoogst haalbare erkenning verkregen.

Per 1 maart 2001 is de beŽdiging van makelaars afgeschaft. De meest gehoorde bezwaren in de markt tegen de beŽdiging waren onder andere het feit dat de eed voor het leven geldig was en op zichzelf geen garantie bood voor kwaliteit. De overheid op haar beurt vond dat de makelaarswetgeving vrije mededinging op de markt in de weg stond. Vervolgens was er in de branche behoefte aan een alternatief en modern kwaliteitsinstrument voor de waarborging van de kwaliteit binnen de makelaarsdienstverlening. Persoonscertificatie volgens ISO 17024 (voormalige Europese Norm EN 45013) bleek een geschikt alternatief voor de makelaarseed die als kwaliteitsborginginstrument aan vervanging toe was. Certificatie is objectief, transparant, non-discriminatoir en voor iedereen toegankelijk. Zeer aansprekende criteria in een tijd waarin de Mededingingswetgeving hoogtij viert.

De certificatieregeling voor de SCVM is opgezet door Det Norske Veritas (DNV), wereldmarktleider op het terrein van persoonscertifcatietrajecten. Kees Morsman, manager bij de certificatie-instelling DNV, is ook buitengewoon tevreden met het bereikte resultaat: "Als mondiaal opererende certificeerder zijn wij verheugd dat onze doelstelling om het certificatieschema voor makelaar/taxateurs o.z. erkend te krijgen op basis van de wereldwijde ISO 17024 norm ten lange leste is behaald. Bij ons weten is dit een primeur waar we trots op mogen zijn.” 

Voorzitter JoŽl E. van der Reijd van de brancheorganisatie VBO Makelaars is zeer verheugd: ”De VBO makelaar heeft met deze accreditatie de kroon op haar inspanningen ontvangen. Deze erkenning biedt een uitstekende mogelijkheid om ons in de markt te profileren. Het is een betrouwbaar keurmerk voor de consument en dat is wat wij willen uitstralen.”

Mr. Wim W. van ’t Hoff, voorzitter van de SCVM, is van mening dat met de erkenning een grote stap is gemaakt in de goede richting. “De waarborgcommissie van de SCVM mag trots zijn op de door haar geleverde prestatie. Een volgende wens van de SCVM is een branchebrede eenduidige certificatieregeling, waarbij kennis en permanente bijscholing de consument een uitstekende garantie biedt op kwalitatief goede dienstverlening.” 

“De certificeringsregeling, zoals we die uiteindelijk hebben ontwikkeld, voldoet aan de eisen die door de ‘oude’ Waarborgcommissie zijn geformuleerd, maar het schema is nu verder uitgebouwd, verzwaard en uitgebreid, en het traject voor Permanente Educatie is toegevoegd. Het traject dat nu is geaccrediteerd, voldoet overduidelijk aan alle eisen die gesteld mogen worden”, aldus Jan P. Kalt, voorzitter van de Waarborgcommissie.

 

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional  

[home] [makelaar] [taxateur] [huizenaanbod] [nieuws] [contact]

[links] [taxatieaanvraag] [vbo] [bedrijfsmakelaar] [zakelijke taxatie] [vve]

Vereniging Bemiddeling Onroerend goed

Vastgoed Trynwalden
Simke Kloostermanstrjitte 96   9061 BG   Gytsjerk  

T 058-2562329   F 058-2562410   E info@trynwalden.eu

disclaimer

           

KvK Leeuwarden 01072699

     

vastgoed trynwalden

makelaardij trynwalden

link-03

lin-k01

link-03

link-02

link-05

link-06

link-07

link-10

link-12

links

meer links

Friesland Totaal

058 - startkabel.nl

0511 - startkabel.nl

rubrieken.com

linkmee

Link Yellow Pages

Linkpaginas.nl

LinkSpot.nl

Merke.nl

makelaar-friesland.ikwilhet.nu

Makelaars