de beste van de makelaars in friesland? Vastgoed Trynwalden
  VBO
Verkoop Aankoop Taxeren BeheerVVE Advies ....... kwaliteit voor een nette prijs

 

 

 

 

 

Trend wordt droomhuis bouwen op vrije kavel

 

20-12-2006
De burger krijgt in de toekomst veel meer mogelijkheden om zijn eigen droomhuis te bouwen. Tot 2030 worden 25.000 zogenaamde vrije kavels uitgegeven, waarbij de toekomstige bewoner alles te zeggen krijgt over de bouw van zijn huis. Almere is de eerste gemeente in ons land waar massaal dit soort kavels wordt uitgegeven.

Wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) van Volkshuisvesting: "Als particulier opdrachtgeverschap, want daar hebben we het hier over, ergens een succes moet worden, dan is het wel in Almere." De wijk Homeruskwartier in Almere-Poort wordt een proeftuin voor dergelijke vernieuwende vormen van opdrachtgeverschap. De burger kan dan zelf kiezen wie de architect wordt of welke aannemer het huis kan gaan bouwen. Een projectontwikkelaar is niet meer nodig. Mensen met lagere inkomens moeten via een subsidie ook een kans krijgen het huis van hun dromen te (laten) bouwen.

De bouw is overigens wel aan bepaalde regels gebonden. De aanpak in Almere volgt op de wens van de regering dat een derde van de bouwproductie via particulier en collectief opdrachtgeverschap verloopt. Directeur Jan Fokkema van de gezamenlijke projectontwikkelaars, verenigd in de NEPROM, gelooft echter niet dat projectontwikkelaars de komende jaren minder werk zullen krijgen. "Wij zullen nodig blijven", meent hij. "Ik geloof niet dat er 25.000 kavels aan de man worden gebracht. Veel mensen willen geen eigen huis bouwen. Die gaan liever 's avonds een boek lezen en geven dat gedoe, waar ze niet in thuis zijn, graag uit handen."

 bron: Woonkrant Telegraaf

 

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional  

[home] [makelaar] [taxateur] [huizenaanbod] [nieuws] [contact]

[links] [taxatieaanvraag] [vbo] [bedrijfsmakelaar] [zakelijke taxatie] [vve]

Vereniging Bemiddeling Onroerend goed

Vastgoed Trynwalden
Simke Kloostermanstrjitte 96   9061 BG   Gytsjerk  

T 058-2562329   F 058-2562410   E info@trynwalden.eu

disclaimer

           

KvK Leeuwarden 01072699

     

vastgoed trynwalden

makelaardij trynwalden

link-03

lin-k01

link-03

link-02

link-05

link-06

link-07

link-10

link-12

links

meer links

Friesland Totaal

058 - startkabel.nl

0511 - startkabel.nl

rubrieken.com

linkmee

Link Yellow Pages

Linkpaginas.nl

LinkSpot.nl

Merke.nl

makelaar-friesland.ikwilhet.nu

Makelaars